HOGYAN TUDJA LEGJOBBAN FELHASZNÁLNI NANOTECHNOLÓGIÁS HŐSZIGETELÉST

A hőszigetelésen felül sok más fontos, jótékony tulajdonsággal rendelkezi a NANOTECHNOLÓGIÁS HŐSZIGETELÉS, melyekkel együttesen valóban ez az évszázad szigetelő-anyaga. Tekintsük át a NANOTECHNOLÓGIÁS HŐSZIGETELÉS pozitív tulajdonságait:
- Hőszigetelő - Jó tapadó képességű - Rugalmas és strapabíró - Vízzáró - Páraáteresztő - Színezhető - Nem gyúlékony - Anti-korrozív - Költséghatékony, egyszerű szállítás - Felhordása gyors, és a táblás hőszigetelésekhez képest egyszerű, költségkímélő. Adhezív (jó tapadó képességű) A NANOTECHNOLÓGIÁS HŐSZIGETELÉS összetételének és állagának köszönhetően szinte bármilyen alakú és anyagú felületen kiválóan megtapad, legyen az fa, fém, műanyag, beton, tégla, üveg, gipszkarton, karton, gumi stb. Az anyag, tapadó- szilárdsága 0,2 – 0,8 MPA. A felület megtisztításán, por- és zsírtalanításán, illetve szárításán kívül semmilyen más előkészítő munkára nincs szükség.
Az 1x0,5 mm réteghez képest, a további rétegek felhordása az alábbiak szernt növeli a hőszigetelés hatékonyságát: 2 x 0,5 mm réteg 35- 65% 4 x 0,5 mm réteg 85-235% Rugalmas és strapabíró A NANOTECHNOLÓGIÁS HŐSZIGETELÉS a felületen egyenletesen eloszlatva rugalmas réteget képez, mely akár 12%-ban képes szakadás és törés nélkül nyúlni. Ütésállósága 2Nm, így ellenáll a kisebb mechanikai behatásoknak. Továbbá teljességgel időjárásálló: ellenáll az UV sugárzásnak, a csapadéknak, így külső felületen is alkalmazható. A megfelelően felvitt réteg üzemi (felhasználási) hőmérséklete -60°C és a + 260 °C között van, ebben a tartományban semmilyen negatív elváltozást nem produkál, tulajdonságaiból nem veszít. Páraáteresztő A NANOTECHNOLÓGIÁS HŐSZIGETELÉS páraáteresztő tényezője 0,0014 mg/móPa, (0,2 Sd páraáteresztő) 40 mg/m2/nap, így a belső felületen megakadályozza penészképződést és a páralecsapódást. Anti-korrozív. A NANOTECHNOLÓGIÁS HŐSZIGETELÉS bármilyen fémfelületen (vas, acél, réz, alumínium stb.) alkalmazva megóvja a szerkezetet a korróziótól, nagymértékben növelve a kezelt felület élettartamát. Színezhető A NANOTECHNOLÓGIÁS HŐSZIGETELÉS a színskáláról tetszőleges színnel, akril-alapú színezőanyagokkal színezhető, így egy lépésben oldható meg a hőszigetelés és a végleges felület szinezés.
Néhány példa az eddigi tapasztalatok alapján az alkalmazási területekre: Lakóházak és ipari épületek falai (külső, belső burkolatok egyaránt) Lakóházak és ipari épületek tetőszerkezetei (külső és belső burkolatok egyaránt) Műemlék épületek ( az egyetlen hőszigetelés amely követi a szigetelendő felület formáját és struktúráját) Fémszerkezetek Hangárok és garázsok Csaptelepek tartószerkezete Hídlábak (csökkenti a fagyásveszélyt) távfűtő csővezetékek Gőz és gáz csővezetékek Légkondicionáló rendszerek Hideg vizes csővezetékek, víztárolók, vízmelegítők és bojlerek Hőcserélők gőzkazánok Kőolaj vezetékek (földalatti-, és földfeletti kivitelben) Lakó- és szállítókonténerek Forró vegyi keverő tartályok Víz- és különböző vegyianyag-tározó ciszternák és tartályok Hűtőkamrák, hűtőházak Közlekedő eszközök belső szerkezeti elemei, motortere, tetőszerkezete Katonai eszközök és más különleges rendeltetésű berendezések vázszerkezete Közúti és vasúti tartályok különböző folyadékok szállítására hajók gépháza, fedélzete, és egyéb szerkezeti elemei Alagutak Építőanyagok