A nanotechnológiás hőszigetelés előnyei a hagyományos hőszigetelési eljárásokkal összehasonlítva.

NANOTECHNOLÓGIÁS HŐSZIGETELÉS

Gyors és egyszerű alkalmazás. Az alkalmazás folyamata nagyon hatékony és könnyű, mert festékszóróval hordjuk fel a felületre. Ez alacsonyabb munkaerőköltségeket eredményez a tervezéshez és kivitelezéshez. Helytakarékos és utólagos hőszigetelésként is alkalmazható mert mindössze 1 mm Nanotechnológiás Hőszigetelés szükséges ahhoz, hogy a legtöbb épületet és berendezést hatékonyan szigetelje. A kis térigény lehetővé teszi az építészeti és tervezési szabadságot. Alkalmazásakor homogén felületeket hoz létre hőhidak nélkül (hőmérséklet szivárgás). Fenntartható és biztonságos mert jelentősen csökkenti az energiát fogyasztást, meghosszabbítja az épület élettartamát és nem tartalmaz a környezetünkre káros illékony szerves vegyületeket.
TŰZÁLLOSÁGA KIEMELKEDŐ A TÖBBI SZIGETELŐ ANYAGGAL SZEMBEN.
1) Vastagsága/1mm/ ami jelentős terület megtakarítást eredményez. 2) Belső és külső szigetelésre egyaránt alkalmas. 3) Pára áteresztő képessége miatt kellemes közérzetet biztosít. 4) Télen és nyáron is szigetel. 5) Szállítása egyszerű a 20 literes vödörös kiszerelésnek köszönhetően. /20 m2/ 6) Kivitelezése, alpin technikával történik, nem igényel állványozást. 7) Minden színben kivitelezhető, színskálán választható a kívánt szín. 8) Előkészítő munkálatokat nem igényel. Közvetlen a szigetelni kívánt felületre felhordható, a felület struktúráját megtartja/pl. egy dörzsölt vakolat szigetelése után nem változtatja a felület struktúráját./ 9) Víz lepergető, mosható, utólag festhető, tapétázható, kimondottan erős tapadása miatt, akár lábazatot is lehet rátenni. 10) Teljes mértékben, megszünteti a hőhidat, /pl. ráfordulunk az ablakkeretre 1 cm-t, ezáltal megszűnik a hő híd|Teljesen homogén a kész felület, így nincsenek, illesztések ahol átjutna a levegő/ 11) Kivitelezése rendkívül gyors és tiszta, napi 300-600 m2 szigetelés felhordható egy rétegben. 12) Az előkészítési munkálatok/felületportalanítás/, a felület méretétől függően hosszabbíthatja a kivitelezés idejét. egy 400m2-es ház kivitelezése kb. 4-5 nap, 3 fős kivitelezői csapattal.

HAGYOMÁNYOS HŐSZIGETELÉS

Lassú kivitelezés. Az épületen belül minden helyiség egyedi hőszigetelési igényeket támaszt, különböző anyagokat igényel és ez nagymértékben növeli a tervezési és kivitelezési időt amely magasabb munkaerőköltségeket eredményez. Helyigény és előnyök: 1 mm Nanotechnológiás Hőszigetelő réteg ugyanolyan hőszigetelő hatást eredményez mint 10 cm polisztirol hagyományos hőszigetelés. Utólagos hőszigetelésként alkalmazva költséges és helyigényes a használata. Belső hőszigetelésre nem alkalmas. Hőhíd: A termék jellege és szerkezete megnehezíti olyan felület létrehozását, amely elkerüli a hőhidak kialakulását. Nem fenntartható és nem biztonságos: a hagyományos szigetelés illékony szerves vegyületeket tartalmaz, amelyek negatív hatással vannak az emberi egészségre.